۲۹ دی ۱۳۹۷، ۹:۴۶

معاون وزیر علوم:

سهم فصل آموزش عالی از کل بودجه ۹۸ منفی شد

سهم فصل آموزش عالی از کل بودجه ۹۸ منفی شد

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: سهم فصل آموزش عالی از بودجه کل کشور حدود منفی ۰.۱۹ است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقی نظرپور معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم نیز در برنامه تلویزیونی پرسشگر که با موضوع «چالش های بودجه ۹۸ وزارت علوم» روی آنتن شبکه آموزش سیما رفت با بیان اینکه در ابتدا باید بگویم که منظور از وزارت علوم صرفا ستاد وزارت نیست گفت: بلکه بودجه ستاد وزارت، دانشگاه‌ها و پارک های علم و فناوری در سال ۹۷ حدود ۹ هزار و ۴۰۲ میلیارد تومان بود و در سال آینده ۱۰ هزار و ۷۰۲میلیارد تومان در لایحه بودجه دیده شده که حاکی از ۱۳.۸۳ درصد رشد بودجه است.

وی افزود: البته ردیف های متفرقه هم وجود دارد؛ پاداش پایان خدمت بازنشسته ها، کمک به انجمن های علمی، دبیرخانه شورای عالی علوم و تحقیقات، دانشگاه‌ها و موسسات و غیره نیز وجود دارد که با احتساب این موارد، بودجه مجموعه آموزش عالی در جداول مختلف، بیش از رقم اعلامی است.

وی افزود: برای سال آینده بودجه کل کشور به لحاظ هزینه ای ۳۹ درصد رشد و فصل آموزش عالی ۱۰درصد رشد دارد. سهم فصل آموزش عالی از بودجه کل کشور حدود منفی ۰.۱۹ است. یعنی در قانون بودجه سال ۹۷ سهم ما از بودجه کل کشور ۱.۳۷ درصد بود که به ۰.۸۸ درصد در سال ۹۸ کاهش یافته است.

نظرپور با بیان اینکه اعتبارات دانشگاه های وزارت علوم حدود ۷۶ هزار میلیارد ریال در سال ۹۷ بوده که ۸۷ هزار میلیارد ریال در سال ۹۸ افزایش یافته و ۱۳.۷ درصد رشد دارد، اظهار کرد: سهم اعتبارات دانشگاه های وزارت علوم نسبت به کل بودجه کشور، ۰.۶۳ بوده که در سال ۹۸ به ۰.۵۱ رسیده و ۰.۱۲ درصد کاهش دارد. اعتبار ستادی وزارت علوم نیز ۴.۶۲ درصد افزایش داشته است.

معاون اداری مالی وزارت علوم در پاسخ به اینکه آیا در مجموع سهم وزارت علوم از بودجه آنطور که باید دیده شده یا خیر گفت: خیر، دولت محدودیت هایی در تنظیم بودجه داشته و نتوانسته نیاز همه دستگاه‌ها را برآورده کند. در این برنامه واقعیات بودجه را مطرح می کنیم.

وی افزود: انتظار ما این است که نمایندگان در کمیسیون آموزش و تلفیق که حتما نقش موثری دارند؛ نیازهای واقعی ما که انعکاس داده شده است ببینند و مساعدت کنند.

نظرپور با بیان اینکه سهم پرسنلی از بودجه عمومی دولت در هر دستگاه حدود ۷۵ درصد است، گفت: با توجه به افزایش حدود ۱۳ درصدی که اتفاق افتاده، اگر حقوق پرسنلی را با افزایش ۲۰ درصدی سال آتی کنار بگذاریم بودجه مابقی فعالیت ها با ۵درصد کاهش روبروست. پیشنهاد ما به دولت این بود که اگر بودجه سال آینده ۱۷ هزار و ۸۳۱ میلیارد تومان بود، دانشگاه‌های ما دچار مشکل نمی‌شدند.

معاون اداری مالی وزارت علوم در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا کاهش بودجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خوب است یا بد گفت: نمی توانم بگویم خوب است یا خیر. باید بررسی کرد آنها که در سازمان برنامه این سناریو را تنظیم کرده اند کاهش فعالیت های این بخش را به چه بخش های دیگری واگذار کرده اند. اگر فعالیت های این بخش به بخش های دیگر واگذار نشده و صرفا کاهش بودجه رخ داده باید بررسی کرد.

نظرپور با اشاره به اینکه بودجه صندوق رفاه از ۲۴۵میلیارد تومان در سال ۹۷به ۲۶۹.۵ میلیارد تومان برای سال آینده در لایحه بودجه رسیده است گفت: افزایش حدود ۱۰ درصدی رخ داده است.

وی با بیان اینکه بودجه موسسات پژوهشی در سال ۹۷ حدود ۵۲۴میلیارد تومان بوده که برای سال ۹۸ به ۶۱۰ میلیارد تومان رسیده است، بیان کرد: معمولا در هیئت امنای مراکز پژوهشی تاکید می‌شود که حداقل ۱۵ درصد بودجه دانشگاه ها باید سهم پژوهش باشد و مراقبت می‌کنند که این اتفاق بیافتد و معمولا ۱۰تا ۱۵ درصد به پژوهش اختصاص می‌یابد اما اگر بخواهیم به هدف اسناد بالادستی برسیم این رقم کفایت نمی‌کند.

معاون اداری مالی وزارت علوم درباره حقوق دریافتی پایین اساتید دانشگاه نسبت به سایر کشورها گفت: این گزاره درست است. همچنین اختلافی بین حقوق اعضای هیئت علمی پزشکی و غیر پزشکی وجود دارد که پیشنهادی برای متناسب سازی حقوق هیئت علمی دانشگاه ها دادیم.

وی ادامه داد: پیشنهاد سازمان برنامه نیاز به اعتبار سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان است و بررسی کارشناسی وزارت علوم ۵۶۰ میلیارد تومان و پیشنهاد سوم که متناسب سازی با حقوق تمام وقت جغرافیایی علوم پزشکی است حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان است. برای این امر در بودجه ۹۸ بودجه ای دیده نشده است.

نظرپور افزود: در یکی از تبصره ها آمده که دانشجویان دکترا حق و حقوقی ماهیانه داشته باشند که باید در ردیف سازمان امور دانشجویان دیده شود. میزان افزایش سازمان دانشجویان به قدری نیست که این امر را جواب بدهد. دانشجویان بورسیه هم در این وادی قرار می‌گیرند.

وی گفت: شاید بتوانیم سرنخ های خوبی در بودجه ۹۸ داشته باشیم و انتطار مان این باشد به تدریج برنامه ششم اجرا شود. اگر مجلس هم کمک کند می توانیم به خوبی و با موفقیت بیشتر پیش برویم.

کد خبر 4516823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha